Site Overlay

Over de online zzper

Welkom op deonlinezzper.nl, een platform gerund door mij, Lisanne, om je te laten zien hoe je een carrière kunt opbouwen in de creatieve wereld en je te inspireren met verhalen van anderen uit deze sector. Maar de website gaat ook over creativiteit in ondernemerschap. Over initiatieven die gesprekken op gang helpen of mensen in hun leven vooruit helpen. Creativiteit is namelijk een belangrijk onderdeel van ondernemerschap en daarvoor hoef je zelf niet direct een kunstenaar te zijn. Als je goed kijkt zijn creatieve ideeën namelijk overal! Misschien bouw jij websites, heb je een innovatieve online tool bedacht om mensen healthier te laten leven, ben je tekstschrijver, verkoop je schilderijen of ben je illustrator. Als creativiteit en ondernemerschap je interesse hebben dan zit je op dit platform goed! Laat me je helpen meer (online) zichtbaarheid te krijgen en je onderdeel te laten voelen van een community van andere, inspirerende personen. En zo voor jezelf een leven te creëren waarin dingen vanuit het niets toch mogelijk worden gemaakt, het realiseren van (financiële) vrijheid centraal staat, en jouw eigen voorwaarden voor een gelukkig en succesleven voorop staat.

 

 

 

 

 

 

 

Wie is Lisanne?

En hoe weet zij hier zoveel over dan

Ik studeerde af met een propedeuse Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam en een bachelor Interdisciplinary Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam, en ging aan het werk. Ik was toen al enige tijd zzp-er, runde een paar projecten waarin ik mijn Excel-skills aan bedrijven en personen aanbood, en leerde mezelf gaandeweg hoe ik websites kon maken zodat ik meer en leukere projecten kon aannemen.

 

Er ging heel veel tijd in zitten, maar het werkte. Ik ontdekte hoe creatief het maken van een website eigenlijk is, hoe belangrijk een website voor startende ondernemers is, en hoe het je kan laten opvallen want er zijn nogal veel zzp’ers tegenwoordig! Ik hielp anderen uit de creatieve sector met het digitaliseren van hun portfolio en adviseerde over verdienmodellen online en manieren om hoger in Google te komen.

 

Niet veel later begon ik mycosmeticloupe.nl. Met dit platform ben ik op missie om mensen in staat te stellen een gelukkiger en gezonder leven te laten leiden. Wat jij op je lichaam smeert is namelijk belangrijk, voor jou en de wereld om ons heen! Op de website word je aan de hand van online tools en informatie op weg geholpen cosmetica-producten te vinden die passen bij jou en jouw standaarden. Het scheppen van transparantie door open en eerlijke informatie te geven over wat er in cosmetica-producten zit en hoe ze zijn gemaakt, dat is onze filosofie om mensen duurzamere keuzes te laten maken. Als je het leuk vind kun je een kijkje nemen op de website.

 

Hoe de online zzper begon

De controle nemen over je online zichtbaarheid

Door de tijd die ik stopte in het bouwen van websites en mijn eigen business-plan, raakte ik al gauw geïnteresseerd in de online wereld en welke mogelijkheden deze wereld kan bieden voor ons, zelfstandig ondernemers. Het bleek een oerwoud van mogelijkheden. Want hoe begin je? Wat is een webhosting? Hoe geef je je bedrijf een gezicht? En hoe ben ik het minste geld kwijt en ontvang ik toch de beste informatie?

 

Dat is wat ik hier wil bereiken. Ik wil jou laten zien hoe je jezelf zichtbaar maakt online, en je daarmee op weg helpen bij het realiseren van je dromen. Of het nu creatieve onafhankelijkheid is, financiële onafhankelijkheid… Whatever! Ik doe het omdat ik ook zo begonnen ben: met een droom, te weinig kennis en in mijn eentje.

 

Waarom ik doe wat ik doe

Doen waar je in gelooft

 

Change life for the better

Bij alles wat ik doe wil ik iets veranderen. Tijdens mijn klussen zag ik veel zzp’ers met goede ideeën die wel online zichtbaar wilde worden, maar niet wisten hoe. Bovendien blijkt het bij uitstek voor zelfstandigen in de creatieve wereld lastig om je eigen weg te vinden. Laat staan daarin financieel onafhankelijk te zijn. Met de skills die ik in huis heb merkte ik dat er nog veel verteld kan worden over de mogelijkheden online, en hoe wij elkaar daarin kunnen helpen. Met De Online Zzper hoop ik daar verandering in te brengen.

 

Ook My Cosmetic Loupe begon omdat ik iets wilde veranderen. Toen ik jonger was merkte ik hoe moeilijk het is om met je huidproblemen het juiste cosmeticaproduct te vinden. Ik weet dus als geen ander hoeveel verschillende meningen er bestaan over wat een goede cosmetica-keuze is en hoe creatief er omgegaan wordt met het verkondigen van “de waarheid” over cosmetica. Kortom, voor een jong, zoekend iemand als ik destijds was het lastig om aan betrouwbare informatie te komen. Dat wilde ik veranderen. De cosmeticawereld werd gaandeweg een hele grote interesse van mij en ik wilde een plek bouwen waar mensen kunnen vertrouwen op informatie die niet door meningen gedreven is en waar je zelf, met je eigen idee over wat een goede cosmetica-keuze is, aan de productinformatie kunt komen die je nodig hebt. En dat is wat ik ben gaan doen. Met blogs, maar ook met online tools die door websitebezoekers te gebruiken zijn. Omdat ik geloof dat het mensen helpt een gezonder en gelukkiger leven te laten leiden.

 

Met Under The Loupe wilde ik iets anders veranderen. Namelijk de manier waarop mensen schoonheid zien en hoe zij de huid beoordelen op hoe deze eruit zou moeten zien. Ik wilde een plek creëren waar ik het perspectief op wat schoonheid is op een leuke manier kon veranderen. Een plek waar ik aan de kaart kon stellen wat we eigenlijk allemaal wel niet voor een grappige en belachelijke dingen doen om er goed uit te zien, hoe belangrijk we schoonheid maken door elkaar erop te beoordelen, en hoe betrekkelijk schoonheid is doordat de definitie ervan door de tijd heen nogal veranderd of per cultuur verschilt. Ik wilde verschillende verhalen over de schoonheidscultuur vertellen omdat ik geloof in de power van storytelling. Dat het kennen van je geschiedenis een meerwaarde heeft voor hoe we onze keuzes in de toekomst maken. Dat het je kan helpen dichterbij jezelf te komen. The past can enrich the future!

 

Op al mijn platforms wil ik dus eigenlijk mensen helpen door groei mogelijk te maken. Of het nu gaat om het helpen van zzp’ers die creatieve en financiële onafhankelijkheid willen, mensen die duurzaam willen consumeren, of de andere plannen die ik aan het realiseren ben. Op een grappige, inspirerende of informerende toon. Maar altijd om je iets bij te brengen over hoe je dingen in je leven anders kunt doen, om zo je dromen en ideeën voor een betere toekomst te verwezenlijken.

 

Don’t be afraid of the space between your dreams and reality. If you can dream it, you can make it so.